Onze bedrijfsstrategie volgt het principe van "acting in a way fit for grandchildren". Een belangrijk aspect hiervan is het duurzame gebruik van ons PVC-materiaal. Om een gesloten materiaalkringloop te garanderen, hebben wij VEKA Umwelttechnik al in 1993 opgericht en in de loop van de decennia een eigen efficiënte infrastructuur opgebouwd, die zowel oude ramen als PVC-productieresiduen voor professionele recycling aanbiedt - van inzameling en sortering tot materiaalrecycling.

Als pionier op het gebied van PVC-recycling hebben wij ons consequent gericht op de herverwerking van productieresten en oude ramen van kunststof en exploiteren wij al meer dan 25 jaar de grootste en modernste PVC-recyclingfabriek van Europa in Thüringen. Met verdere vestigingen in Frankrijk en Groot-Brittannië is het VEKA Recycling Verbund de grootste recycler van kunststoframen in Europa.

Service voor de raamindustrie

Het kunststof raam is het enige bouwproduct met een gecontroleerde cyclus waarin oude ramen weer nieuwe worden. Dit is niet alleen een belangrijk argument voor het vinylraam als duurzaam product, maar ook een noodzaak vanwege de strengere voorschriften voor de verwijdering van bouwafval.

Meer dan 1.500 raamfabrikanten en afvalverwerkers voeren oude ramen en productieafval al professioneel af via VEKA Umwelttechnik. Wij zorgen voor de nodige infrastructuur en logistiek en regelen verder alles.

Recycling van kunststof ramen VEKA Milieutechniek

VEKA Umwelttechnik

Als raamdealer:inside profiteert u op vele manieren van onze diensten met betrekking tot de recycling van oude ramen. Neem gewoon contact op met uw leverancier of rechtstreeks met het team van VEKA Milieutechniek:

Promoot recycling, verhoog de volumes!

Een miljoen ton PVC moet in 2030 per jaar worden gerecycleerd - dat heeft de Europese PVC-industrie in een vrijwillige zelfverplichting vastgelegd. Via ons lidmaatschap van de Europese vereniging van PVC-profielproducenten EPPA en onze deelname aan de initiatieven VinylPlus en Rewindo zetten wij ons ervoor in dat de Europese raamindustrie een bijdrage levert aan het bereiken van deze belangrijke doelstelling met 450.000 ton gerecycleerd PVC in 2030. Denk er bij het vervangen van ramen altijd aan dat oude PVC-ramen niet op de stortplaats thuishoren, maar een waardevolle grondstof zijn in de recyclagekringloop. Zelfs kleine hoeveelheden zijn de moeite waard!

Circulaire economie Recycling & Compound

Het VEKA recycling netwerk richt zich op de materiële recycling van raamkunststoffen (d.w.z. zonder verbranding) - zowel van de raamproductie (post-industriële recycling) als van afgedankte oude ramen (post-consument recycling).

Inmiddels heeft ons recyclingnetwerk al 780.000 ton CO2 kunnen besparen. En omdat de gerecycleerde kunststof van zo'n hoge kwaliteit is dat er nieuwe, duurzame kunststof ramen van kunnen worden gemaakt, zijn er ook al 40.000.000 ramen met gerecycleerde kernen in omloop.