Duurzaamheid Biotoop
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen bij VEKA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kleinkindvriendelijk handelen

Onze economische activiteiten zijn gericht op duurzaamheid. Als familiebedrijf streven wij naar een toekomstgerichte bedrijfsontwikkeling met zekere banen in een gezonde omgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen langdurige partnerschappen met onze klanten en zakenpartners de sleutel tot succes zijn. De voorwaarde voor succesvolle partnerschappen is vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid die wij met onze producten en diensten bieden.

Om dit vertrouwen waar te maken, is ons begrip van duurzaamheid van toepassing op alle niveaus van de waardeketen. Dit omvat onderzoek en ontwikkeling met het oog op eco-efficiëntie, transparante leveringsketens, energie- en milieuvriendelijke productie en een internationale leidersrol op het gebied van recycling. Het zijn de mensen in ons bedrijf die de processen ontwikkelen en uitvoeren die daarvoor nodig zijn. Daarom stimuleren en behouden wij onze werknemers en ontwikkelen wij hun verantwoordelijkheidsgevoel voor duurzaam ondernemen.

Duurzaamheidsbrochure 2020

Geschikt voor kleinkinderen

Lees nu onze uitgebreide brochure over MVO en ontdek op welke gebieden wij al actief zijn en hoe wij ons verder willen ontwikkelen in de zin van een toekomst die geschikt is voor kleinkinderen.

Recycling van kunststof ramen Duurzaamheid

Circulaire economie

Gesloten materiaal- en energiekringlopen zorgen voor duurzaamheid in de productie bij VEKA. Zo wordt een groot deel van de energiebehoefte gedekt door elektriciteit uit hernieuwbare bronnen en wordt afvalwarmte van de profielextrusie gerecycleerd. Wij zijn ook pioniers in de recycling van onze belangrijkste grondstof, PVC.

Recycling van kunststof ramen Duurzaamheid
Recycling van kunststof ramen VEKA Milieutechniek
Plastic raam recycling

VEKA milieutechniek

In 1993 hebben wij VEKA Umwelttechnik GmbH in Behringen, Thüringen, opgericht. Hier, in de grootste en modernste recyclingfabriek van Europa, worden oude ramen, deuren, rolluiken en profielen van kunststof volledig gerecycleerd en vervolgens zonder kwaliteitsverlies weer in de profielproductie opgenomen. Hier vindt u meer informatie over recycling en duurzaamheid van kunststof ramen:

VEKA MilieutechniekVEKA

Onze betrokkenheid bij de industrie

VinylPlus, Rewindo & EPPA

Als stichtend lid steunen wij Rewindo en de vrijwillige verbintenis in het kader van VinylPlus. Via ons lidmaatschap van de Europese vereniging van PVC-producenten EPPA hebben we het idee van VinylPlus actief ondersteund.