Hoofdkantoor in Mainz-Hechtsheim

Gebouwde identiteit

Hoofdkantoor van Dachland in Mainz-Hechtsheim

Een vlaggenschip voor uw eigen kerncompetentie

De bedrijfsnaam manifesteren als een gebouw. Het nieuwe hoofdkantoor van Dachland is met dit doel gebouwd. Het gebouw in Mainz-Hechtsheim heeft niets te maken met de gebruikelijke troosteloosheid van bedrijfsgebouwen. Het verrijst uit de omliggende velden als een praktisch en esthetisch geslaagd ontwerp dat voor zichzelf spreekt en administratie, magazijn, metaalwerkplaats en sociale ruimtes onder één - natuurlijk groen - dak verenigt. Het feit dat een van de belangrijkste leveranciers van dakafdichting, groendaken en fotovoltaïsche panelen in Duitsland hier is gevestigd, behoeft geen verdere uitleg.

Het winnende ontwerp van Schoyerer Architekten_Syra won de wedstrijd in december 2013, en het gebouw werd geopend in november 2016. Sindsdien biedt het de werknemers een uniek identificatiepunt, dat met zijn verfijnde, pretentieloze vormgeving de kern raakt van het zelfvertrouwen van het opkomende bedrijf.

Referentieblad

Referentieblad

Alle informatie over het project en de gebruikte producten compact in één PDF.

Referentieblad downloaden

Projectinformatie

Technisch detail

Een bijna volledig omlopende raamband

De structuur van het gebouw bestaat uit prefab kolommen, prefab wanden, in het werk gestorte betonnen wanden en plafonds van gewapend beton op de (gedeeltelijk dubbele) begane grond, de begane grond (opslagruimten) en de zolder. Alleen het administratieniveau op zolder is geïsoleerd, d.w.z. de buitenmuren van de gehele hal zijn ongeïsoleerd.

Alle gevelvlakken en ook de poort naar de remise zijn bekleed met een zeer donkere antracietkleurige trapeziumbleek, waarvan de kleur wordt opgepikt door de raamprofielen. Een strook ramen die bijna volledig rond het gebouw loopt en het van de straat afgekeerde dakterras en koepels zorgen voor een lichtdoorstroomde werksfeer.

Hoofdkantoor van Dachland in Mainz-Hechtsheim

Impressies

Groen dak
Grote ramen
Gebouwen met een ambachtelijk karakter
Administratieve vleugel met ruimte voor 50 medewerkers