Infocentrum

Venster kennis in compacte vorm

Wat is eigenlijk een raamprofiel? Wat maakt een raam van hoge kwaliteit? En waar moet je op letten als je een raam koopt? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in ons Infocentrum. Hier vindt u alle belangrijke onderwerpen betreffende het moderne raam als echte allrounder op een compacte en gemakkelijk te begrijpen manier uitgelegd.

Duurzaamheid
Ramen voor duurzaam bouwen en modernisering

Duurzaamheid betekent een duurzame manier van leven en economie. Ramen kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Dit begint met hun grondstofbesparende productie, gaat verder met de energiebesparing tijden het gebruik en zet zich nog verder door uitgebreide recyclage.

Ontdek meer
Reiniging  en onderhoud
Reiniging en onderhoud

Ramen staan bloot aan een groot aantal milieu-invloeden. Toch vereisen kunststof ramen weinig aandacht om hun mooie uiterlijk en onberispelijke functie te behouden. Regelmatig reinigen van de ramen en grondig onderhoud met de doorvoor ontwikkelde VEKAPRO producten.

Ontdek meer
VEKA kwaliteit
Alles hangt af van de kwaliteit

Iedereen die bouwt of moderniseert wil ramen die bijzonder efficiënt en duurzaam zijn. De kwaliteit van het profiel is hier van doorslaggevend belang. VEKA produceert alleen profielen in de hoogste klasse A kwaliteit - en kan dit garanderen door bijzonder strenge controles.

Ontdek meer
VEKA kwaliteit
Kwaliteit voor prestaties en duurzaamheid

De kwaliteit van het raamprofiel bepaalt veel meer dan de prestaties van het afgewerkte element: Hoogwaardige profielsystemen openen ruime ontwerpmogelijkheden en garanderen een veilige verwerking. VEKA produceert alleen klasse A kwaliteitsprofielen en garandeert deze bijzondere kwaliteit door een strenge controle.

Ontdek meer
Het raamprofiel
Het raamprofiel

Het raam wordt gemaakt van het raamprofiel. Het profiel heeft een ondersteunende rol - ook in figuurlijke zin. Als echte allrounder is hij bepalend voor de prestaties van het hele raam.

Ontdek meer
Esthetiek door raamontwerp
Esthetiek door raamontwerp

Ramen bepalen als bijna geen ander onderdeel de algemene esthetiek en sfeer van een gebouw. Hier kunnen architecten putten uit het volledige assortiment, want bijna alles is mogelijk als het gaat om raamontwerp. Dit geldt vooral voor kunststoframen.

Ontdek meer
Smart Home
Modern wonen en werken in het slimme huis

Het concept van de Smart Home maakt meer energie-efficiëntie, veiligheid en comfort mogelijk. Ramen leveren hier een doorslaggevende bijdrage. De uitgekiende profielsystemen en perfect op elkaar afgestemde smart home-componenten van VEKA kunnen eenvoudig in uw eigen huis worden geïmplementeerd.

Ontdek meer
Raamontwerp
Individueel ontwerp met ramen

Ramen zijn een belangrijk ontwerpelement waarmee het algemene uiterlijk van een gebouw kan worden vormgegeven. Op het gebied van raamdesign zijn er geen grenzen aan individuele wensen: gekleurde accenten, hoogwaardige decoratieve folies - alles is mogelijk.

Ontdek meer
PVC-korrels
PVC maakt raamontwerp tastbaar

Als modern materiaal is kunststof de ideale basis voor de realisatie van verfijnde raamontwerpen. Profielen geëxtrudeerd uit het uiterst stabiele polymeer overtuigen door hun prestaties, maar ook door hun duurzaamheid: een beproefd recyclingsysteem sluit de materiaalkringloop.

Ontdek meer