Feiten en cijfers

Bedrijfsprofiel

Als wereldmarktleider voor kunststof raam- en deurprofielen is VEKA nu 4 op alle continenten vertegenwoordigd. Dit succes is een goed voorbeeld van hoe een goed idee zich op lange termijn kan vestigen. In 1969 was VEKA nog een regionaal ambachtelijk bedrijf met slechts een handvol werknemers. Onder leiding van Heinrich Laumann begon het bedrijf echter al snel met de productie van profielen voor kunststof ramen - een type constructie dat toen nog ongebruikelijk was.

De voordelen van het onderhoudsvriendelijke en energiebesparende product overtuigden de eigenaars van het gebouw. VEKA groeide met de vraag mee en richtte al in 1983 haar eerste dochterondernemingen in Spanje en de VS op. Dankzij een voorzichtige groeistrategie is VEKA momenteel met dochterondernemingen aanwezig op alle belangrijke markten. Wereldwijd zetten meer dan 6.700 medewerkers zich dagelijks in voor het succes van de VEKA-kwaliteit. Maar VEKA is nog steeds een familiebedrijf in de beste zin van het woord: het bedrijf is volledig eigendom van de families Laumann en Hartleif.

Deze sterke verankering gaat gepaard met een duidelijk verantwoordelijkheidsgevoel - tegenover medewerkers en zakenpartners, maar ook tegenover de natuurlijke hulpbronnen: al in 1993 bewees VEKA als recyclingpionier hoe goed PVC uit oude kunststoframen kan worden teruggewonnen en direct voor de productie van nieuwe ramen kan worden gebruikt. Bovendien zet het bedrijf zich op vele manieren in voor het behoud van energie en hulpbronnen.

Het door VEKA uitgesproken doel om haar omvangrijke know-how binnen het bedrijf te houden, past ook volledig in haar op duurzaamheid gerichte strategie. Het is immers deze deskundigheid die het uitstekende kwaliteitsniveau mogelijk maakt dat vanaf het begin een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van VEKA - het opleidingspercentage in de hoofdvestiging in Sendenhorst is dan ook uitzonderlijk hoog.

Bedrijfsprofiel

VEKA Raad van Bestuur

Vijf sterke persoonlijkheden

Als wereldmarktleider cultiveert VEKA nuchtere waarden - en wordt nog steeds 100% door de familie geleid. De Raad van Bestuur van VEKA stelt zich voor: Vijf sterke persoonlijkheden in één oogopslag.

meer leren

Geschiedenis van het bedrijf

In het begin was er een visionair idee

De VEKA Groep is ontstaan in Sendenhorst, Westfalen, waar ons hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. Hier legde Heinrich Laumann met zijn visionaire idee en vooruitziende blik de basis voor een ongeëvenaard ondernemerssucces.

meer leren

Luchtfoto VEKA Sendenhorst