Lighthouse Spa & Hotel in Büsum

Maritieme ontspanning

Lighthouse Hotel & Spa in Büsum

TRADITIONELE LOOK & FEEL, ULTRAMODERNE UITVOERING


Pal naast de 100 jaar oude vuurtoren - tussen de museumhaven en de dijkpromenade - ligt het Lighthouse Spa & Hotel in Büsum. Het gebouw herbergt 111 kamers en suites, een wellnessruimte en drie restaurants. Het ontwerp van het hotelcomplex sluit aan bij de traditionele architectuur van de regionaal gebruikelijke havenhuizen. Het ontwerp van het gebouw is dienovereenkomstig kleinschalig en heterogeen.

Het organische, gegroeide karakter van het gebouw wordt consequent voortgezet in het interieur. Elk van de drie restaurants en alle 19 suites is ontwikkeld met verschillende samenwerkingspartners en wordt gekenmerkt door een eigen interieurstijl. Uit deze conceptuele benadering werden uitgebreide eisen afgeleid voor de visuele kwaliteit, de formaten en de functionele uitrusting van de gebruikte ramen. Bovendien biedt de unieke ligging van het nieuwe gebouw direct aan de dijk de gasten niet alleen een adembenemend uitzicht op de open zee - de wind slaat ook ongehinderd op de gebouwschil.

Om aan de hoge visuele en fysieke eisen te voldoen werd het gehele complex uitgerust met ramen van VEKA SOFTLINE 82 profielen. In de profielen werden extra stalen versterkingen en meer spitsen en vergrendelingspunten dan gebruikelijk aangebracht. Hierdoor kan het raamsysteem een extra belasting van 50 % compenseren.

Qua design wordt de VEKA SPECTRAL oppervlakteafwerking gebruikt in het Lighthouse Hotel & Spa. Het biedt de mogelijkheid om het inrichtingsprincipe qua kleur over te brengen op de ramen - individueel voor elke kamer. De hoogwaardige uitstraling en de gemakkelijk te reinigen, uiterst matte textuur van het oppervlak ondersteunen de traditionele maritieme gezelligheid van het huis. De keuze van het geschikte beslag is in nauw overleg tussen VEKA, de beslagfabrikant ROTO en de raamfabrikant HARDER tot stand gekomen.

Referentieblad

Referentieblad

Alle informatie over het project en de gebruikte producten compact in één PDF.

Referentieblad downloaden

Projectinformatie

Technisch detail

Betrouwbaar comfort in het harde zeeklimaat

Om een betrouwbaar comfort in het harde zeeklimaat te garanderen, werden de afdichtingsniveaus versterkt en werd de installatie zo uitgevoerd dat de raamelementen vóór de gevelsteen werden geplaatst. Het afdichtingsniveau werd vervolgens bekleed met klinkers, waardoor een visueel en energetisch perfecte gebouwschil ontstond. In combinatie met de hoogwaardige 6-kamer geometrie genieten de gasten van het Lighthouse Hotel & Spa van maximaal comfort, effectieve geluidsisolatie en bescherming tegen wind en slagregen, zelfs op stormachtige dagen.

Lighthouse Hotel & Spa in Büsum

Impressies

Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Venster in detail
Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Bad
Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Buitenramen
Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Totaal