Huis R in Hamm, Westfalen
© BORGMANN FOTOGRAFIE

Opvallende uitdrukking

Het "Huis R" in Hamm, Westfalen

PRIVÉWONING MET TRENDSETTENDE DESIGNTAAL

Huis R is een eengezinswoning met twee verdiepingen, gebouwd in Lohauserholz, een aantrekkelijke woonwijk in Hamm, Westfalen. Het ontwerp en de realisatie boeien met een ongebruikelijke taal van vorm en materialiteit, die is afgeleid van de bouwcontext , maar het gebouw met zijn woonoppervlak van ca. 250 m² maximale ontwerpvrijheid biedt.

Het gebouw is gebouwd op een vrij klein terrein in een gebied omgeven door kleinschalige woonbebouwing. Dit zorgde voor een compatibele afstand tot de bestaande gebouwen in de buurt om ruimte te garanderen voor de architectonische oriëntatie van het gebouw.

Huis R ligt direct aan de bouwgrens in het noordoosten van het perceel. Dit is de ruggengraat van het gebouw, dat aan de zuidwestzijde een uitnodigende opening krijgt door een bewuste verdraaiing van de kubusvorm. Het resulterende gebouw profiteert van deze maatregel door vloeiende overgangen tussen de binnen- en buitenruimten en een algehele lichtdoorstroomde structuur die zijn centrum vindt in een foyersituatie op beide vloerniveaus.

Referentieblad

Referentieblad

Alle informatie over het project en de gebruikte producten compact in één PDF.

Referentieblad downloaden

Projectinformatie

Technisch detail

Naadloze integratie in designtaal en kleurenschema

Om de moderniteit van de streng geïnterpreteerde vormentaal ook bij de keuze van de raamprofielen te ondersteunen, viel de keuze op VEKA ARTLINE 82. Het filigrane, bijna frameloze volledig glazen uiterlijk en de tweekleurige uitvoering (wit aan de binnenkant, antraciet aan de buitenkant met aluminium frontpaneel) integreren naadloos in de vormentaal en de kleurstelling van het huis. Naast hun design elegantie worden de profielen aanbevolen vanwege hun hoge kwaliteit, functionaliteit gericht op maximale duurzaamheid en de uitstekende comfort- en isolatie-eigenschappen van de intelligente meerkamergeometrie.

Huis R in Hamm

Impressies

Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE
Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE
Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE
Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE