Villa Hindeloopen

Stijlvol in elk detail

Villa in Hindeloopen

DUIDELIJKE INZET VOOR DE VORM

Toen Diana Lautenbag in 2011 de opdracht kreeg om Villa Kop-Hals-Romp in Hindeloopen te ontwerpen, was de opdracht duidelijk: combineer het bestaande voorhuis met de oude schuur en creëer zo meer leefruimte en meer openheid naar de buitenwereld.

De nieuw gecreëerde tussensecties moeten zo minimalistisch mogelijk worden gehouden. Grote houten bekleding met vlakke ramen, waarvan de profielen zo volledig mogelijk in de bovenbouw zijn weggewerkt. De keuze viel op VEKA ARTLINE 82 - zowel technisch als esthetisch een overtuigende keuze.

Referentieblad

Referentieblad

Alle informatie over het project en de gebruikte producten compact in één PDF.

Referentieblad downloaden

Projectinformatie

Technisch detail

Première voor een onzichtbaar raamprofiel

De Nederlandse villa is het eerste object ter wereld dat VEKA ARTLINE 82 als raamprofiel gebruikt. Er was niet veel overtuigingskracht nodig: zowel de architect als de opdrachtgever - die zelf als projectleider optrad - waren op de hoogte van de technische voordelen van hoogwaardige vinyl raamprofielen. De individuele kleurinstelling door middel van een frontpaneel zorgde ervoor dat de kleurtoon van de waterslag en de zonwering perfect op elkaar konden worden afgestemd. Ook esthetisch liet dit niets te wensen over.

Villa in Hindeloopen

Impressies

Villa Hindeloopen
Villa Hindeloopen
Villa Hindeloopen
Villa Hindeloopen