Recycling
Recycling

Gesloten kringloop voor ramen

Onze bedrijfsstrategie volgt het principe "handelen op een manier die geschikt is voor kleinkinderen". Een belangrijk aspect hiervan is het duurzame gebruik van ons PVC-materiaal. Om een gesloten materiaalkringloop te garanderen, hebben wij VEKA Umwelttechnik al in 1993 opgericht en in de loop der decennia een eigen efficiënte infrastructuur opgebouwd, die oude ramen en PVC-productieresten voor professionele recycling aanbiedt - van inzameling en sortering tot materiaalrecycling.

Als pionier op het gebied van PVC-recycling hebben wij ons consequent toegelegd op de recycling van productieresten en oude ramen van kunststof en exploiteren wij al meer dan 25 jaar de grootste en modernste PVC-recyclingfabriek van Europa in Thüringen. Met verdere vestigingen in Frankrijk en Groot-Brittannië is het VEKA Recycling Verbund de grootste recycler van kunststoframen in Europa.

Service voor de bouwsector

Recycling van kunststof ramen VEKA Milieutechniek

Het kunststof raam is het enige bouwproduct met een gecontroleerde cyclus waarin oude ramen weer nieuwe worden. Dit is niet alleen een belangrijk argument voor het vinylraam als duurzaam product, maar ook een noodzaak vanwege de strengere voorschriften voor de verwijdering van bouwafval.

Meer dan 1.500 raamfabrikanten en verwijderingsbedrijven voeren oude ramen en productieafval al professioneel af via VEKA Umwelttechnik. Wij zorgen voor de nodige infrastructuur en logistiek en regelen de rest.

Wij adviseren ook architecten en planologen individueel bij renovatieprojecten met oude ramen:

Contact

Promoot recycling, verhoog de volumes!

In 2030 moet één miljoen ton PVC per jaar worden gerecycleerd - dit is waartoe de Europese PVC-industrie zich in een vrijwillige zelfverbintenis heeft verbonden. Via ons lidmaatschap van de Europese vereniging van producenten van PVC-profielen EPPA en onze deelname aan de initiatieven VinylPlus en Rewindo willen wij ervoor zorgen dat de Europese raamindustrie met 450.000 ton gerecycleerd PVC in 2030 een belangrijke rol speelt bij het bereiken van dit belangrijke doel. Ook u zou het thema recycling van oude ramen al in de planningsfase moeten overwegen en ervoor zorgen dat er geen kunststof raam verloren gaat voor recycling!

Circulaire economie Recycling & Compound

Het VEKA Recycling Verbund concentreert zich op de materiële recycling van raamplastics (d.w.z. zonder verbranding) - zowel van de raamproductie (postindustriële recycling) als van afgedankte oude ramen (post-consumenten recycling).

Ondertussen heeft ons recyclingnetwerk al 780.000 ton CO2 kunnen besparen. En omdat de gerecycleerde kunststof van zo'n hoge kwaliteit is dat er nieuwe, duurzame kunststof ramen van kunnen worden gemaakt, zijn er ook al 40.000.000 ramen met gerecycleerde kernen in omloop.

Recyclingcycli bij VEKA