Schuifdeur met RC2-tests

De hefschuifdeursystemen VEKAMOTION 82 en VEKAMOTION 82 MAX van VEKA voldoen nu ook aan hoge eisen van inbraakbeveiliging. Beide systeemvarianten hebben de test volgens weerstandsklasse RC2 van het Instituut voor Raamtechniek in Rosenheim (ift) doorstaan.

Met de succesvolle RC2-test rondt VEKA de productfamilie VEKAMOTION 82 af met betrekking tot de markteisen voor een modern hefschuifdeursysteem. De RC2-certificering, die geldt voor montagesituaties volgens schema A en C, toont eens te meer de innovatieve kracht van systeemaanbieder Sendenhorst aan. Want om de RC2-norm te bereiken moesten de productontwikkelaars van VEKA vanwege de bijzondere kenmerken van het systeem hun eigen hardware-onafhankelijke beveiligingscomponenten ontwerpen. Ze worden exclusief door VEKA gedistribueerd en zijn onmiddellijk beschikbaar. Met de verhoogde inbraakbeveiliging hebben de VEKA partners nu nog een verkoopargument voor gebouweigenaren en architecten met hoge veiligheidseisen.

Speciaal ontwikkelde veiligheidscomponenten

"Vanwege de smalle vleugelbreedte en de drempelloze drempel en diverse afdichtingsdetails konden we geen bestaande beveiligingselementen gebruiken. Daarom hebben we een veiligheidscomponent voor de middensectie ontwikkeld die een effectieve bescherming biedt tegen uitrukken", verklaart Arne Post, hoofd productmanagement bij VEKA. "Bij de ingang wordt de inbraakbeveiliging gewaarborgd via de beveiligingscomponenten van de beslagfabrikant. Extra inbraakbeveiliging wordt geboden door het extra staal in de middelste afdichtingsstrips; dit is volledig op de vleugel geschroefd. Omdat bijna alle schroefverbindingen verborgen zijn, beperken we de zichtbare schroeven tot een minimum, waardoor de hoge visuele kwaliteit van VEKAMOTION 82 en VEKAMOTION 82 MAX volledig behouden blijft." Uiteraard blijven ook de uitstekende bouwfysische eigenschappen van het hefschuifdeursysteem onveranderd. Zo bevinden alle extra componenten die voor inbraakbeveiliging worden toegepast zich buiten het afdichtingsniveau en hebben dus geen invloed op de dichtheid.

Vleugelaanzichten tot 20 procent verminderd

VEKAMOTION 82 en VEKAMOTION 82 MAX hebben met hun design al maatstaven gezet op de markt. In vergelijking met eerdere oplossingen biedt het hef-schuifdeursysteem vleugelhoogtes die tot 20 procent lager liggen. De lagere kozijnverhouding maakt grotere glasafmetingen mogelijk en sluit daarmee volledig aan bij de trend naar moderne uitzichten en lichtdoorstroomde interieurs. Dit aspect komt nog duidelijker naar voren bij de designvariant VEKAMOTION 82 MAX, waarbij de frameprofielen van het vaste element opnieuw aanzienlijk zijn gereduceerd. In dit ontwerp heeft de vaste vleugel slechts een binnenhoogte van 28 millimeter. Tegelijkertijd bereikt het profiel van 82 millimeter, waarin drievoudig isolatieglas met een constructie van 54 millimeter past, uitstekende warmte-isolatiewaarden.

Hoge systeemcompatibiliteit, ontwerpdiversiteit

Een ander voordeel voor fabrikanten is de hoge systeemcompatibiliteit: zo zijn er slechts drie extra profielen nodig om de uitvoeringsvariant VEKAMOTION 82 MAX te realiseren. Bij de nieuwe PVC-vloerdrempel met twee afzonderlijke versterkingskamers volstaan twee verschillende botsbeschermingsprofielen voor een standaardoplossing of een barrièrevrije variant. De VEKA SPECTRAL oppervlaktebehandelingstechnologie of de aluminium gevelplaten laten qua design niets te wensen over.

Afbeeldingen

VEKAMOTION 82 RC2

Het RC2-gecertificeerde hefschuifdeursysteem VEKAMOTION 82 biedt een uitgebreide inbraakbeveiliging, inclusief extra staal in de middenafdichtingsstroken. Op de röntgenfoto is ook het volledige, grotendeels verborgen schroefbeslag te zien.

Afbeelding: VEKA