Digitaal planningsinstrument

WinDoPlan

Ramen en deuren comfortabel plannen tot in het kleinste detail: dat is WinDoPlan. Met onze krachtige planningstool kunnen raamfabrikanten en architecten alle stappen, van de selectie van het profielsysteem tot de volledige documentatie, op een tijdbesparende manier online doorlopen. U hoeft geen eigen software te installeren, want WinDoPlan wordt gewoon via de webbrowser gebruikt - op elk moment, op elke plaats en met elk eindapparaat.

WinDoPlan

Zelfs de basisversie van WinDoPlan bevat alle belangrijke functies, waaronder een profielconfigurator met alle koppelingen en secundaire profielen, de U-waarde berekening, statische voordimensionering, de berekening van windbelasting en een BIM interface. De reeks functies kan nog worden uitgebreid met speciale modules. Een van de belangrijkste voordelen van WinDoPlan: De database van de tool wordt voortdurend door VEKA onderhouden. Dit betekent dat de raamplanning altijd gebaseerd is op de meest recente systeemgegevens, normen en verwerkingsrichtlijnen.

BIM-geschikte planning met WinDoPlan

Building Information Modelling, kortweg BIM, is de planningsmethode van de toekomst. Vanaf najaar 2022 zal BIM in Duitsland al verplicht zijn voor alle openbare bouwprojecten van de federale overheid, en er zijn verdere stappen naar de verplichte invoering ervan gepland. Met BIM worden bouwprojecten twee keer gebouwd: Digitaal op de PC en in werkelijkheid op de bouwplaats. Al tijdens de digitale planningsfase werken alle betrokken ambachten aan één en hetzelfde model. Dit model bevat dus alle relevante informatie, waardoor bijvoorbeeld botsingscontroles in een vroeg stadium kunnen worden uitgevoerd. De BIM-methode kan worden gebruikt om de planning, de uitvoering en het beheer van gebouwen te optimaliseren.

Met WinDoPlan en de bijbehorende plug-in kunt u automatisch BIM ramen & deuren genereren voor Revit® & IFC. Met behulp van BIM-gegevens kunt u een bouwproject holistisch in 3D plannen. Zelfs als er structurele wijzigingen worden aangebracht, worden de bijgewerkte gegevens onmiddellijk ingevoerd in de BIM-modellen en zijn ze beschikbaar voor alle betrokken partijen.

BIM Plug-ins

BIM-geschikte planning met WinDoPlan

Aanvullende modules

De planningsoplossing WinDoPlan bestaat niet alleen uit de planningssoftware voor raam- en deurconfiguratie en de BIM plug-in. U kunt ook kiezen uit verschillende aanvullende modules. De modules kunnen modulair en geïntegreerd worden gebruikt, zodat u de supplementen kunt kiezen die het best bij u passen, afhankelijk van uw eigen behoeften en eisen.

Bevestigingsmodule
Bevestigingsmodule

Planner bevestigen

  • Statische voordimensionering van de bevestigingspunten
  • Output van de krachten per bevestigingspunt
  • Technisch sjabloon voor bevestigingsleveranciers
  • Interfaces naar configuratoren van bevestigingsleveranciers voor concrete productselectie
  • Correcte vormgeving van de lastoverdracht in de bouwconstructie volgens DIN 18008
  • Het voltooide ontworpen raam wordt statisch geanalyseerd op basis van de inbouwplaats, de inbouwsituatie en de positie in het gebouw
WinDoPlan FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden over WinDoPlan